Prodati trezorski zapisi vrijednosti 69 miliona KM

Bez autora
Jun 02 2015

Vlada Federacije BiH /FBiH/ usvojila je danas u Sarajevu izvještaje prema kojima se Federacija posredstvom tri emisije trezorskih zapisa radi prikupljanja sredstava za finansiranje izdataka utvrđenih budžetom za tekuću godinu u aprilu i maju zadužila 69 miliona KM.Sva tri izvještaja će, u obliku informacije, biti upućena Parlamentu FBiH, saopšteno je iz federalne Vlade. Vlada FBiH danas je prihvatila izvještaj o radu Agencije za bankarstvo FBiH za prošlu godinu, u kojem se navodi da je na kraju 2014. godine bankarsku dozvolu u Federaciji imalo 17 banaka, što je isto kao u 2013. godini.

Prodati trezorski zapisi vrijednosti 69 miliona KMVlada Federacije BiH /FBiH/ usvojila je danas u Sarajevu izvještaje prema kojima se Federacija posredstvom tri emisije trezorskih zapisa radi prikupljanja sredstava za finansiranje izdataka utvrđenih budžetom za tekuću godinu u aprilu i maju zadužila 69 miliona KM.

Sva tri izvještaja će, u obliku informacije, biti upućena Parlamentu FBiH, saopšteno je iz federalne Vlade.

Vlada FBiH danas je prihvatila izvještaj o radu Agencije za bankarstvo FBiH za prošlu godinu, u kojem se navodi da je na kraju 2014. godine bankarsku dozvolu u Federaciji imalo 17 banaka, što je isto kao u 2013. godini.

Iako je broj banaka isti, u njima je u 2014. godini radilo 91 lice manje nego u 2013.

Bilansna suma bankarskog sektora u FBiH zadnjeg dana 2014. godine iznosila je 16,2 milijardi KM, što je za 719 miliona KM ili 4,7 odsto više nego u 2013. godini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik